Knipvoegen & Snijvoegen

Het maken van Knipvoegen en Snijvoegen is een vak apart. Gelukkig zien we het voegen van gevels dan ook steeds meer terug komen met deze ambachtelijke voeg. Mensen beseffen steeds meer dat het niet alleen visueel een mooier gezicht is maar begrijpen ook dat het kwalitatief ten goede komt aan de gevel en zeker niet te vergeten, het is natuurlijk ook waarde bepalend voor uw pand.

Om dit voegwerk te beheersen dient men wel zeer veel ervaring te hebben. Het gaat er per slot niet alleen om de voeg te kunnen plaatsen, wat natuurlijk wel belangrijk is. Maar wat zeker nog belangrijker is, is hoe maak ik de mortel aan waar mee gevoegd moet worden. Hiermee bedoel ik welke substanties en welke hoeveelheden ervan heb ik nodig om de mortel te verkrijgen. Het is zeker niet zo om een optimale voeg te verkrijgen om zomaar steeds dezelfde mortel te gebruiken.
Elke gevel dient aandachtig bestudeerd te worden (wat voor soort steen, waarmee is de muur toen der tijd gemetseld). Dit zijn punten die nodig zijn om een optimale voeg te verkrijgen.

Wij werken met traditionele materialen waarvan wij sommige uit het buitenland moeten importeren, daar ze in Nederland gewoon niet aan te komen zijn. Dit om per project de juiste samenstelling van de nieuw te plaatsen mortel te kunnen maken. Alleen om daar de juiste aandacht aan te schenken zijn wij er van overtuigd om de klant te bieden waar hij recht op heeft.
Helaas moeten wij met regelmaat vast stellen dat er een verkeerde mortel is gebruikt waardoor men alleen meer schade aan de gevel toe brengt, in plaats van een gevel weer in ere te herstellen.

 


Voor


Na

[klik op de foto's voor een grote weergave]

 
Knipvoeg voor en na